General

Circuit Baku:

Circuit Baku: Orasul cunoscut și sub numele de Baky sau Baki, este capitala și cel mai mare oraș din Azerbaidjan.

Localizat în partea sudică a peninsulei Abșeron. Baku modern este compus din trei părți: Vechiul Oraș (İçəri Şəhər), Noul Oraș și orașul construit de Uniunea Sovietică. Populația conform recensământului din 1 ianuarie 2003 era de 2.074.300 de locuitori.Aproximativ 3 milioane de persoane locuiesc in zona metropolitanal.

Structura orașului bogat în petrol este una rectangulară, doar în partea veche a orașului din interiorul vechei fortărețe, străzile sunt întortocheate și înguste. Noul oraș, în sudul localității, a fost construit după începerea exploatărilor masive de petrol acum un secol și are o arhitectură beaux-arts interesantă.

Obiective:
1.Funicularul din Baku
Funicularul din Baku, care a devenit operațional în 1960, a fost redeschis după renovarea sa în 2012, devenind astfel un loc celebru de interes. Aceasta este linia majoră de transport pentru a călători de la centrul orașului până la Parcul Upland, la care se poate ajunge cu funicularul în 7-8 minute.
Parcul Upland din Baku este cel mai înalt punct din capitala Azerbaidjanului, deschizând o panoramă magnifică a orașului și a golfului său. Acesta se află în apropierea Cimitirului de mucenici.
Baku funicular are două stații: Bahram Gur (un monument în imaginea de mai jos) și Shehidler Xiyabani (Cimitirul de mucenici).
Permiteți-mi să vă informez succint despre Bahram Gur. Bahram Gur este stația montană situată în piața Azneft, care are o faimoasă compoziție monumentală a “Bahram Gur”, care prezintă un fragment din poemul lui Nizami “Șapte frumuseți”. Sculptura unui erou de poveste care luptă cu un dragon este pusă în centrul fântânii. Monumentul simbolizează victoria binelui asupra raului.

• Lungimea căii ferate este de 455 de metri
• Există două stații; acționarea electrică și cu cablu
• Intervalul dintre plecările de autocare este de 10 minute
• Durata serviciului de tren între stații este de 4 minute
• Timpul de lucru este de la 10:00 la 22:00
• Capacitatea unui antrenor este de 28 de persoane
• Prețul este 0.50 AZN (0.3 $)

2.Carpet Museum
Autorul clădirii – asemănător unui covor pliat – este bine cunoscutul arhitect austriac Franz Jantz. Clădirea găzduiește o sală de expoziție, o bibliotecă, un centru de broderie și țesut, un suvenir și un stand de carte, întâlniri și o sală de prezentare audio-vizuală, precum și o zonă în aer liber pentru a afișa statui și covoare
O colecție unică, care cuprinde toate direcțiile școlii de covoare din Azerbaidjan, este prezentată o gamă largă de covoare și covoare vechi de sute de ani, obiecte din metal, țesături, îmbrăcăminte și broderii, ceramică, sticlă, lemn, hârtie, bijuterii, cărți la muzeu. În prezent, la muzeu se păstrează peste 13 mii 300 exponate și obiecte.
Conservarea covoarelor și produselor de covoare care sunt păstrate în muzee sunt asigurate pe baza recomandărilor și instrucțiunilor lui Luis Squirer, specialist cu experiență bogată în acest domeniu, expert al renumitului Muzeu Victoria și Albert pentru conservarea țesăturilor , care a fost invitat la Baku în 2013.

3.Mica Veneție
Mica Veneție din Baku este o gamă uimitoare de canale și insule, construită pe bulevardul Baku din capitala Azerbaidjanului. Câteva canale intersectate formează insule, care găzduiesc cafenele confortabile.
Insulele sunt legate prin poduri decorative din piatră, iar gondolele pot fi văzute care călătoresc în canale. Veneția Baku este cu adevărat un loc minunat în Baku și unul dintre locurile cele mai preferate ale locuitorilor orașului. A fost pusă în funcțiune în 1960. După o reconstrucție, site-ul a fost redeschis în 2012.

4.Bulevardul Baku
Bulevardul Baku, cunoscut și ca parcul național de pe litoral, este promenada favorită a multor rezidenți și vizitatori din Baku. Înființarea sa durează mai mult de 100 de ani, până când baronii petroliști din Baku și-au construit vilele de-a lungul țărmului caspic, iar malul mării a fost construit treptat.
Astăzi, parcul acoperă o suprafață de 3.750 de metri și este situat pe coasta de sud a Mării Caspice. Începe de la Piața Natională a Flagului și se termină în Piața Libertății.

5.Icherisheher
Orașul vechi – este perla națiunii azeră și o sursă de mândrie pentru fiecare cetățean azer. Chiar dacă are o suprafață de numai 22 de hectare, acesta conține sute de monumente istorice, dintre care patru sunt de importanță mondială, dintre care 28 de importanță locală. Icherisheher este un oraș unic din orașul Baku, care are propria infrastructură și comunități rezidențiale. Mai mult de 1300 de familii locuiesc în Icherisheher și conțin o serie de muzee, 18 hoteluri și peste 100 de spații comerciale și de catering.
Cetatea Icherisheher este situată pe teritoriul Republicii Azerbaidjan, în centrul orașului Baku de-a lungul coastei Mării Caspice. Pereții cetatii au înălțimea de 8-10 metri și lățimea de 3,5 metri. Monumentele istorice unice și o gamă largă de opțiuni turistice fac din Icherisheher una dintre cele mai populare atracții turistice din Azerbaidjan.
Icherishehher este un loc romantic pentru petrecerea timpului liber, unde vă veți simți ca și cum ați fi fost transportat înapoi în timp.
Orașul cu pereți din Baku se află în zona geografică subtropică și are un climat moderat. Iarna, primăvara și toamna sunt ușoare iar vara este uscată, cu ploi toamna târziu și primăvara devreme.
Există un complex muzeal din Icherisheher, alcătuit din «Maiden Tower», «Palatul Shirvanshahs», Muzeul Institutului de Arheologie și Etnografie al Academiei Naționale de Științe din Republica Azerbaidjan, Muzeul de Cărți Miniatură, Muzeul Casei de Kamil Aliyev, și Muzeul casei lui Vagif Mustafazade. De asemenea, puteți vizita diverse săli de expoziții și galerii, unde puteți descoperi și cumpăra arte frumoase artizanale de la artiști, sculptori și maeștri de artizanat.

6.Turnul Maiden
Este situat în partea de sud-est a orașului cu pereți din Baku. Acest monument este sub forma unui cilindru uriaș care are o înălțime de 28 de metri. Grosimea pereților turnului este de 5 metri la bază și la 4 metri la ultimul etaj. Turnul are 8 arcuri care îl împart în 8 etaje. Forma extraordinară a monumentului evidențiază antichitatea sa. Unii cercetători sugerează că monumentul era un loc de închinare la foc și îi atribuia în secolul al VIII-lea î.Hr. Este sigur că monumentul a jucat un rol semnificativ în fortificarea lui Icherisheher și a fost încorporat în complexul comun de apărare al Shirvanshahs.

7.Complexul palat medieval Shirvanshahs
Este situat pe unul dintre dealurile din Icherisheher. Fundația Palatului a fost pusă în secolul al XII-lea, iar construcția a fost finalizată în secolul al XV-lea. Palatul constă din trei curți interioare la diferite nivele. Palatul și Mausoleul din Shirvanshah Farruh Yaser (Divankhana) se află în curtea superioară, în timp ce moscheea palatului și mausoleul lui Shirvanshahs se află în curtea inferioară. Mausoleul a fost construit prin ordinul lui Shirvanshah Khalilullah pentru fiul și mama sa. Hamamul și lacul de stocare sunt situate în curtea inferioară. Cele trei curți formează împreună complexul complet înconjurat de zidurile cetății. Monumentul unic al complexului atribuit secolului al XVI-lea este “intrarea Murad”. Inscripția de pe suprafața sa arată că a fost construită în onoarea Sultanului III Murad în 994 Hegira (1585-86).
“Pietrele Bayil” sunt de asemenea păstrate în Complexul Palatului Shirvanshahs. Aceste plăci de piatră sunt acoperite cu inscripții și imagini și sunt rămășițele Castelului Bayil, care era o fortăreană de apărare a Shirvanshahs. Plăcile de piatră sunt de diferite dimensiuni: 0,73×0,30m; 0,73×0,45m; 0,71×0,25m; 0,66×0,35 și au o grosime de 13-15 cm. Plăcile au fost descoperite ca urmare a săpăturilor arheologice efectuate în jurul clădirii fortăreței. Conform datelor înscrise pe ele, aceste plăci de piatră pot fi atribuite secolului al XII-lea.

8.Muzeul de cărți miniatură
Este singurul muzeu de acest gen din lume, a fost deschis în Icherisheher în data de 23 aprilie 2002. Doamna Zarifa Salahova, fondatorul muzeului, a colectat peste 27.000 de cărți miniatură timp de 27 de ani. În prezent, în muzeu sunt expuse 4350 de cărți miniatură publicate în 62 de țări. Prima carte miniaturală cumpărată de doamna Salahova în 1982 a fost cartea fabulei lui Ivan Krilov, publicată în 1835. În acest muzeu sunt expuse lucrările proeminentelor poeți clasici din Azerbaidjan – Nizami, Fizuli și Nasimi. De asemenea, puteți găsi un Coran miniatural și alte cărți religioase, în plus față de lucrările miniatură ale unor internaționali ca Jack London, Honore de Balzac Gustave Flaubert etc. Colecția Doamnei Salahova se extinde constant cu noi mini-ediții din întreaga lume.
Multani Caravanserai (datând din secolul al XIV-lea) este situat pe strada Qulle (Turnul) și a fost construit pe un traseu de caravană comercială. Era o casă de oaspeți medievală unde comercianții Multan au rămas și s-au ocupat de comerț și comerț.
Bukhara Caravanserai, situată lângă caravanseraiul Multani, funcționează ca un adăpost pentru comercianții care vin la Baku pentru comerț. A fost construit la sfârșitul secolului al XV-lea de-a lungul unui drum comercial care trece prin poarta Shamakhy. Curtea caravanserai dreptunghiulară are o formă octogonală.

9.Muzeul National de Istorie
Vizita acestui loc interesant nu numai că vă va inspira cu toate informațiile de capturare ale istoriei Azerbaidjanului, dar vă va permite și să vă bucurați de arhitectura clădirii.
A fost construită în 1895-1901 ca un conac al lui Haji Zeynalabdin Tagiyev, milionar și filantrop al Azerbaidjanului, de arhitectul polonez Jozef Goslawski. Acest conac cu trei etaje este încă una dintre cele mai frumoase clădiri ale capitalei.
Designul interior al clădirii va fascina toți iubitorii stilului de Paști. Designul deosebit al interiorului este plin de ornamente și decorațiuni magnifice, atât pe pereți, cât și pe tavan. De asemenea, va uimi amatori ai stilului european din interiorul clădirii, pe măsură ce au fost folosite diferite stiluri de arhitectură în timpul construirii conacului, printre care Renașterea italiană și rococo franceză.
Familia lui Tagiyev se bucura de clădire până în 1920, când guvernul azer a fost confiscat de bolșevici, care au confiscat conacul. Cu toate acestea, clădirea a fost folosită în continuare de comisarii Overseas SSR din Azerbaidjan.
Conacul a fost transformat în Muzeul de Istorie din Azerbaidjan în anul 2000 și de atunci își cunoaște oaspeții cu exponatele interesante.
Fiind unul dintre cele mai mari muzee din Caucaz, acest muzeu prezintă monumente materiale și spirituale din toate perioadele din istoria Azerbaidjanului.
Cele șase departamente, laboratoare, 10 fonduri, arhive științifice și bibliotecă, toate lucrează pentru a păstra și studia istoria Azerbaidjanului, care este plină de urcușuri și coborâșuri.
Expunerea muzeului, situată în 35 de săli, conține istoria și cultura din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre. Colecțiile și fondurile muzeului păstrează monumentele culturii materiale și spirituale, documentele originale ale istoriei politice și vieții socio-economice a țării, care reflectă întreaga istorie a țării.
Numărul total de comori ale muzeului este de peste 300.000 de articole. În timpul vizitei, veți putea vedea aproximativ 20.000 de exponate, în timp ce ascultați ghidul.
În plus, Departamentul de Arheologie al Muzeului a obținut recent noi descoperiri arheologice.
Aproximativ 73 de descoperiri descoperite în timpul săpăturilor arheologice din localitățile Ismayilbeytepe și Fermantepe din regiunea Agdam sunt legate de mileniul V-IV î.en.
În plus, muzeul deține, de asemenea, diferite expoziții în sălile sale, precum și ușile deschise pentru toți entuziaștii istorici.
Asigurați-vă că aveți suficient timp și vă îndreptați spre acest loc, unde trăiește istoria.

Cazare se va face la hotel Qafqaz Baku City Hotel 4*.

Tariful include:
-3 nopti cazare hotel Qafqaz Baku City Hotel 4*
-transfel hotel-aeroport-hotel
-turul orasului Baku + peninsula Absheron

Tariful nu include:
-biletele de avion
-ghid local vorbitor de limba engleza pe tot parcurcul circuitului ( 100 euro )
-asigurari medicale si storno
-alte cheltuieli personale

Available departures

Perioada plecarii difera in functie de tipul circuitului ales. Pentru orice detalii si informatii va rugam sa ne contactati atat telefonic: 0734.414.671 cat si prin e-mail: contact@andreiluxurytravel.ro
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Azerbaijan

AzerbaijanAzerbaidjan (în azeră Azərbaycan), oficial Republica Azerbaidjan (în azeră Azərbaycan Respublikası),[6] este cea mai mare țară din Caucaz, situată între Asia și Europa.[7] Cuvântul „Azerbaidjan” înseamnă „Țara Focurilor” în limba veche. Vecinii Azerbaidjanului sunt Rusia la nord, Iranul la sud, Georgia, Armenia și Turcia la vest. La est este Marea Caspică. Pe litoralul Mării Caspice Read more

Inca nimeni nu a facut un review pentru acest tour.