Disponibilitate

Pentru orice informatii va stam la dispozitie atat telefonic cat si prin e-mail: contact@andreiluxurytravel.ro

 • Apartament

  + more info
  Max:

  Room facilities:Aer conditionat, Baie privata, Balcon, Birou, Incalzire, Minibar, Seif, Servicii de trezire, Telefon, TV, Uscator de par, WiFi, Zona de relaxare (canapea)

  Apartamentele au un dormitor cu pat matrimonial si un living cu canapea.

   

 • Camera dubla

  + more info
  Max:

  Room facilities:Aer conditionat, Articole de toaleta gratuite, Baie privata, Balcon, Minibar, Room service, Seif, Telefon, TV, Uscator de par, WiFi

 • Camera Single

  + more info
  Max:

General

Satul de vacanță Vârtop este situat la 1150 de metri altitudine, la limita vestică a Parcului Natural Apuseni, la granița dintre județele Bihor și Alba, pe drumul național DN75. Satul de vacanță Vârtop are cele mai multe locuri de cazare din Munții Apuseni, oferindu-le turiștilor confort în imediata vecinătate a pârtiilor de schi și a unor minuni ale naturii.

Dezvoltarea turistică în zonă a început după anul 2000, azi existând 20 de pensiuni și hoteluri, mai mult de 50 de case de vacanță și o baza Salvamont.
Anul viitor vom avea un heliport și o școala de instruire Salvamont.

Ospitalitatea caracteristică a locuitorilor, unicitatea cadrului natural, aerul curat, abundența zăpezii, posibilitatea practicării sporturilor de iarna, multitudinea de obiective turistice deosebite din zonă, fascinația peșterilor și tradițiile culinare atrag aici în fiecare an tot mai mulți turiști.

Apusenii au o fascinație magică făcându-i pe cei care ajung o data aici să revina mereu, pentru a mai vedea ceva deosebit, pentru a participa la o nouă aventură sau pur și simplu pentru a se simți bine din nou.

Pentru o porție mare de sanatate, aer curat de munte, relaxare într-o zonă montană generoasă în privința peisajelor, traseelor și obiectivelor turistice vă așteptăm în Satul de Vacanță Vârtop.

Copii si paturi suplimentare

Toti copii sunt bineveniti.

Carti de credit acceptate

VISA, MASTERCARD, MAESTRO

Ora check-in (intrare)

14:00

Ora check-out (iesire)

12:00

Facilitati

 • Articole de toaleta gratuite
 • Baie echipata complet
 • Baie publica
 • Balcon
 • Bar
 • Biciclete
 • Business centre
 • Camera de bagaje
 • Camere de familie
 • Camere pentru nefumatori
 • Club de noapte
 • Frigider
 • Gradina
 • Incalzire
 • Inchiriere masini
 • Lift
 • Lounge
 • Minibar
 • Piscina interioara
 • Receptie deschisa non-stop
 • Restaurant
 • Sezlonguri
 • Spalatorie
 • Terasa
 • Terasa la soare
 • TV
 • Uscator de par
 • Vedere spre munte
 • Wellness
 • WiFi

Activitati

Panou de escalada
 
 
 
Pentru cei ce vor sa incerce cateva miscari de escalada sportiva am amenajat in parcul din spatele hotelului un mic perete artificial de escalada.
Panoul este mpartit in trei sectiuni cu grade diferite de dificultate in functie de marimea prizelor, iar curbura structurii din lemn este astfel aleasa incat gradul de dificultate sa creasca o data cu inaltimea. Am creeat cateva trasee pe diferite culori, dar posibilitatile de a creea teme noi nu se limiteaza la traseele standard. Va invitam sa creati teme si miscari noi, combinatii cat mai ingenioase de prize pentru a va antrena si depasi abilitatile de cataratori pe un teren sigur si la indemana oricui.
Pentru copii am montat in partea superioara a panoului ancore, pentru ca acestia sa poate fi asigurati cu ajutorul corzilor.

Internet

Wi-fi gratuit.

Parking

Parcare gratuita.

Inca nimeni nu a facut un review pentru acest accommodation.

Vârtop - Perla Bihorului

Vârtop - Perla BihoruluiZona Vartop-Arieseni Fiind cam cea mai cunoscuta zona turistica cu potential din muntii Apuseni, Vartopul atrage tot mai multi turisti nu doar prin prezenta a doua partii de ski amenajate, ci si prin diversitatea punctelor de atractie din zona, Pestera Scarisoara, Cascada Virciorog, Groapa ruginoasa si multe alte trasee ce fac legatura cu alte puncte

Sport & natura

Statiunea Vartop este situata la o altitudine de 950 metri si ofera avantajul de a avea parte de un sejur de vis atat in anotimpurile calde cat si in cele reci, deoarece beneficiaza de o localizare favorabila majoritatea traseelor si obiectivelor turistice fiind in zona statiunii, iar in anotimpurile reci , aceasta statiune este recunoscuta  pentru posibilitatea de a schia, autoritatile investind in acest lucru.

Primavara, vara si toamna, turistul dornic de aventura si pasionat de drumetiile montane poate explora frumusetea Apusenilor si mai ales a zonei Ariesenilor unde totul pare a fi un colt de rai.

Cateva dintre obiectivele pe care le poate descoperi sunt: 
1.Complexul Ghetarului de la Scarisoara - acesta include un tur complet al Cheilor Ordancusei , pestera Poarta lui Ionele si Ghetarul Scarisoara.

2.Groapa ruginoasa este o ravena uriasa de peste 600 de metri in diametru si 100 de metri adancime, cu rupturi ruginii. S-a format prin eroziunea torentiala, extrem de activa a depozitelor de cuartite, fresii si argile rosii.  Este o adevarata Rana vie in trupul muntelui, eroziunea se extinde si in prezent insa pe o parte a gropii a inceput vegetatia sa creasca datorita pantei mai line.  Intre versanti gropii s-au creat vai foarte stramte ce dau un aspect de canion fundului torentului.

La precipitatii, prin el se scurge apa in torent, contribuind la dezvoltarea acestuia. Interiorul Gropii este separat in patru sectoare mari, de catre versanti ingusti si ascutiti ca lama. Suprafata pe care o ocupa este de aproape 20 ha, iar volumul de material erodat pe parcursul timpului se estimeaza la aproximativ 7 milioane de metri cubi.

3.Cheile Galbenei

Plecand din centrul localitatii Arieseni, urmati drumul pietruit ce trece printre magazine si primarie, urcand pe valea Coblesului prin satul Fata Cristesei pana in satul Cobles. Marcajul turistic ce trebuie urmat este triunghi galben. 
Pentru cei care doresc sa mai scurteze din drum, puteti inainta cu masina din Arieseni pana in Cobles iar de la Abc-ul din Cobles urmati in continuare drumul din stanca ce urca pe Valea Gojii iar apoi coboara pe Valea Luncsoarei pana la intrare in Cheile Galbenei. Aceasta portiune a drumului este accesibila oricarei masini pana pe la Cantonul Luncsoara. La intrarea in Chei veti gasi cateva indicatoare turistice si un panou informativ. Prin chei va recomandam sa urmati traseul marcat si amenajat in locurile mai dificile cu lanturi pentru siguranta dumneavoastra.

Pereti de stanca gigantici erodati de apa Vaii Galbena in forme spectaculoase. Grote si pesteri ascunse, un rau subteran, Cascada Evantai si Izbucul Galbenei - cateva dintre motivele pentru care merita sa vizitati Cheile Galbenei. 
Aventura si adrenalina cu treceri prin tuneluri si catarare pe lanturi.
Traseul Cheilor Galbenii este recomandat turistilor mai experimentati, avand un grad de dificultate mai mare.

4.Cascada Varciog

Pentru a ajunge la cascada plecand din centrul comunei Arieseni urmati drumul national inspre Vartop circa 2,5 kilometri pana la un drum pe partea stanga unde gasiti si un indicator mare spre cascada (coordonatele GPS ale intersectiei sunt 46.481893, 22.724640). De aici urmati drumul ce insoteste Valea Varciorog (3 kilometri) si totodata marcajul punct galben pana la cascada. Distanta este usor de parcurs fiind panta mica si in cea mai mare parte a traseului o sa mergeti prin padurea verde de molid si brad.

Cascada Varciorog este o spectaculoasa cadere de apa de peste 15 metri inaltime situata la poalele Varfului Piatra Graitoare. Aceasta se gaseste in Arieseni, in apropierea satului Vamvucesti - la 5 kilometri distanta de centrul comunei. 
Cascada si zona tampon din jurul ei constitue o rezervatie peisagistica protejata de lege.

5.Complexul Cetatile Ponorului 

Numit și Everestul speologiei române, complexul carstic de la Cetățile Ponorului a fost menționat pentru prima data în 1886 de către Nagy Sandor. În 1929 R. Jeannel și Emil Racoviță cercetează zona intrării. Primii 300 m ai galeriei active au fost explorați de echipa Institutului de speologie din Cluj în 1949. Din 1951 este cooptată și echipa de alpiniști ai AS Armata Brașov condusă de Emilian Cristea. În competiție intră și o echipă de speleologi francezi. În mai multe expediții este explorată galeria activă. În 1957 este atins sifonul final. În alte două intrări din 1972, echipa de alpinism de la A.S. Armata-Brașov, reușește escaladarea peretelui final de peste 100 m înalțime, fără ca să găsească o continuare. Speologii din Ștei sunt cei care au eliminat multe semne de întrebare de pa harta Cetăților. Explorările continuă.

Cetățile Ponorului sunt situate pe platoul carstic Padiș (Munții Bihorului) la capătul aval al Văii Cetăților, la 950 m altitudine. Se poate ajunge de la Padiș pe marcajul punct albastru (2 ore de mers) și șoseaua forestieră care se desface din șoseaua Pietroasa — Padiș. Peștera se afla la 46°33′50″N 22°42′11″E

La Cetățile Ponorului se poate ajunge și din centrul stațiunii turistice Arieșeni, urmând drumul comunal până în satul Cobleș, iar de acolo marcajul cu triunghi roșu. Cei 10 kilometri până în satul Cobleș se pot parcurge cu autoturismul, iar apoi pe jos.

Platoul Padiș este un bazin închis, unde apa de suprafață aproape lipsește, fiind drenată în întregime pe sub pământ în valea Galbenei și în valea Boghii. Prin colorări au fost identificate 8 bazine care comunică doar subteran. Zona este bogată în formațiuni carstice, peșteri ca Lumea Pierdută, Ghețarul de la Barsa, Cetățile Radesei, Peștera Căput. Sunt cîteva chei: Cheile Galbenei, Cheile Someșului Cald, Groapa Ruginoasa, doline[1] uvale[2], izbucuri [3]și ponoare[4] etc.

Pestera Cetatile Ponorului are o galerie principală de 2 km lungime, activă, de dimensiuni impresionante în care un râu puternic, poate cel mai mare râu subteran din țară, curge formând cascade, repezișuri și vâltori. Intrarea în peșteră se face printr-un portal de 70 m înalțime și 30 m lățime ce perforează peretele primei doline, gigantică și aceasta( 300 m adâncime, 1000 m diametru).Dupa câțiva zeci de metri de la intrare se intersectează dolina a doua de 70 m diametru și 150 m înălțime, cu pereți verticali. Tot aici sub portal iese dintr-o galerie un râu puternic. Este apa ce dispare în sifonul din Peștera de la Căput. Ea dispare apoi imediat în altă gură de galerie ce reprezintă începutul râului subteran al Cetăților. A treia dolină este cea mai mare și dă acces direct la galeria activă.

După ce se trece de zona luminată natural prin spărturile celor trei doline, în galeria peșterii mai apar două izbucuri puternice de apă. Este apa care s-a pierdut în Poiana Ponor. Apoi se pătrunde în zona dificilă unde bolovani și trunchiuri de copaci cladesc baricade peste care apa formează cascade si vâltori. Pentru înaintare se folosesc tehnici alpinistice și barci de cauciuc. Prima sală, usor alungită are în partea superioară o galerie fosilă de 300 m. Urmează Sala Taberei, o verticală și primul lac navigabil. Se trece o noua baricadă, lacul al doilea și o galerie impresionantă de 70 m înălțime ce duce la lacul 3 și 4. Sifonul sau lacul 5 ce urmează se poate trece pe sus, printr-o galerie fosilă după care urmează lacul 6 lung de 85 m. Se trec urmatoarele trei lacuri pentru a ajunge într-o zonă în care apar speleoteme, Sala Florilor de Piatră, în care se gasesc interesante stalagmite arenacee. Porțiunea de dupa această sală apare inundată parțial de lacurile 10, 11 și 12. Galeria Venețiană, frumos concreționată, da acces într-o sala cu un mare grohotiș, apoi galeria se inundă formand lacul 14, ce duce la sifonul terminal, încurcat de trunchiuri de pomi. Din acest punct, sfârșitul propriu-zis al galeriei, începand din 1972 alpiniștii au efectuat o mulțime de escalade în căutarea pasajului de trecere spre aval. S-a reusit urcarea a 120 m dar galeriile găsite până acuma nu au încă legatură cu activul principal.

6.Cascada Patrahaitesti

Pentru a ajunge la cascada plecand din centrul statiunii turistice Arieseni urmati drumul national spre vartop circa 1 kilometru pana vedeti un pod de beton pe partea stanga iar langa acesta un mic indicator "Cascada Patrahaitesti 5 kilometri". De aici urmati drumul forestier lejer si marcajul punct rosu pana in satul Patrahaitesti de unde mai aveti 1,5 kilometri pana la cascada.

Cascada Patrahaitesti este o splendida cadere de apa in 2 trepte, de peste 14 metri inaltime. Traseul pana la cascada este usor accesibil, o buna parte din el se poate face si auto.

  Cascada Patrahaitesti - dupa numele satului langa care se afla sau Cascada Bucinis - dupa numele raului pe care s-a format. 
    Cei mai multi turisti viziteaza aceasta cascada in perioada de vara din iulie pana prin septembrie, isa se poate ajunge la cascada chiar si iarna cand zapada este mica. Cascada merita vizitata si in perioada de primava si toamna cand datorita topirii zapezilor sau ploilor debitul ei este mult mai mare, deasemenea iarna are un farmec deosebit fiind impodobita de gheata.

7.Varful Bihor

 Plecand din centrul statiunii turistice Arieseni urmati drumul national DN75 pentru 1 kilometru spre Vartop apoi mergeti pe drumul forestier ce se deschide pe partea stanga peste un pod de beton, la intersectia a doua vai. De aici urmati marcajul banda albastra prin satul Galbena . Dupa ce treceti de pensiune Montana pe stanga si de inca o pensiune mai mare in constructie pe partea dreapta, traversati o mica padure pana la un alt pod de beton. De aici cei care urca pe jos urmeaza marcajul banda albastra imediat dupa pod in partea dreapta, iar cei care urca cu masina din intersectia din apropiere urmeaza drumul ce urca in partea dreapta pana pe Bihorul.

 Varful Bihorul este cel mai inalt varf din Muntii Apuseni, avand o altitudine de 1849 metri. Datorita acestui fapt aici a fost amplasat un releu de televiziune si telecomunicatii

Varful merita vizitat pentru ca de sus aveti o priveliste spectaculoasa asupra Muntilor Apuseni, Vaii Ariesului in judetul Alba iar in judetul Bihor – in zilele clare – puteti vedea pana in orasul Stei (fostul Petru Groza) la 40 kilometri distanta.

Un alt motiv pentru care merita sa urcati pe Bihorul este pentru a explora 2 etaje de vegetatie: ce a paduri de brad si molid si golul alpin. Fiecare dintre acestea avand vegetatie specifica aparte cu plante adaptate la mediul de viata. Padurile si mai ales poienile si luminisurile acestora vin cu binecunoscutele fructe de padure si ciperci de care drumetul se poate bucura de vara pana toamna tarziu. Primele fructe pe care o sa le intalniti sunt fragutele, apoi afinele negre, zmieura, afinele rosii si toamna tarziu murele negre.     Plecand din centrul statiunii turistice Arieseni diferenta de nivel fata de Varful Bihorul este de 900 metri. Astfel este destul de mult de urcat – un motiv in plus sa faceti popasuri la fructe de padure si pentru a admira peisajul si a face fotografii.

In mijlocul verii de la jumatatea lunii mai pana spre sfarsitul lunii august sus pe creasta intalniti herghelii de cai. Caii motilor ce au fost adusi aici la pasunat pana motii termina de cosit si de adunat fanul de prin toate fanetele din poienile muntilor.

Mai sus am atasat cateva poze facute in zona.

 


Read more